Cara memasak Jejari Roti Coklat

Jejari Roti Coklat ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Next merupakan gambar tentang Jejari Roti Coklat yang dapat kalian jadikan inspirasi.

Jejari Roti Coklat kamu dapat membuat Jejari Roti Coklat pakai 3 bahan 9 langkah. Inilah step by step untuk membuatnya.

Bahan-bahan untuk memasak Jejari Roti Coklat

  1. Siapkan juga 1 buku roti saiz besar.
  2. Sediakan 300 gm Nestum.
  3. Sobat juga memerlukan 900 gm Coklat Beryls.

Intruksi cara memasak Jejari Roti Coklat

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Potong bahagian tepi roti. Kemudian potong kecil kepada 16 bahagian.
  3. Susun kepingan roti yang telah dipotong kecil tadi dalam dulang pembakar. Susun rapat dan pastikan tidak bertindan..
  4. Bakar pada suhu 130 Celsius selama 20 minit (bergantung pada oven masing-masing).
  5. Sementara tunggu kepingan roti masak. Cairkan coklat dengan kaedah ‘double boil’ (air panas di periuk bawah, coklat dalam mangkuk) kacau sampai coklat cair..
  6. Kemudian bila roti dan dibakar. Bolehlah mulakan proses mencelup. Salut sepenuhnya kepingan roti dengan coklat yang dicairkan tadi..
  7. Kemudian masukkan pula dalam mangkuk berisi nestum..
  8. Susun roti yang telah disalut nestum tadi dalam tray. Bakar semula selama 20 minit suhu 130 celsius.
  9. Siap. Boleh simpan dalam bekas kedap udara bila sejuk..

Begitulah pembahasan Jejari Roti Coklat terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel blog ini bermanfaat suport kita dengan cara bagikan postingan artikel blog ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain, atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini,postingan ini dikelompokkan ke dalam kategori Jejari Roti Coklat.

Comments

Popular posts from this blog

Wisata Madiun

Wisata Cibubur

Area Wisata Jakarta