Cara memasak Tart Brownies
Tart Brownies ~ memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita, salah satunya kamu. Mereka memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. Selanjutnya adalah gambar seputar Tart Brownies yang dapat kalian jadikan inspirasi.
kamu mampu membuat Tart Brownies memakai 12 bahan 12 langkah. Berikut step by step untuk membuatnya.
Bahan-bahan untuk memasak Tart Brownies
- Silahkan kamu persiapkan Bahan Kulit Tart..
- Kamu perlu 500 g tepung gandum.
- Anda Memerlukan 300 g mentega.
- Silahkan sobat persiapkan 2 s/t gula halus.
- Selain itu juga tambahkan 3 biji kuning telur.
- Siapkan juga 1 s/t esen vanila.
- Kamu siapin Bahan Untuk Brownies.
- Silahkan kamu persiapkan 120 g tepung gandum.
- Anda butuh 200 g mentega.
- Kamu butuh 3 biji telur.
- Anda perlu 200 g coklat masakan (potong kecil2).
- Kamu siapin 150 g gula kastor.
Langkah cara membuat Tart Brownies
- Kulit Tart... -gaul semua bahan diatas hingga sebati..uli hingga menjadi doh.. uli dlm 10 minit...
- Kemudian bulat2kan kecil adunan...
- Sediakan acuan tart... sapu dahulu ngan sedikit butter supaya x melekat nnt....
- Masukkan adunan yg dibulat2kan tadi... tekan dan ratakan ngan kemas didalam acuan... jgn lupa cucuk ngan garpu didalamnya ya....
- Untuk Brownies -gaulkan tepung bersama gula halus terlebih dahulu.. ketepikan.. panaskan mentega hingga cair... kemudian masukkan coklat masakan... kacau hingga coklat cair dan sebati ngan mentega...tutup api... biarkan ia suam....
- Pukul telur hingga kembang....
- Masukkan campuran tepung juga gula.. gaul ngan menggunakan spatula... gaul hingga sebati....
- Kemudian masukkan adunan coklat tadi.. dan gaul lagi ngan spatula hingga sebati semuanya....
- Kemudian masukkan adunan kedalam acuan trt tadi.. tuang hingga hampir penuh....
- Panaskan oven terlebih dahulu....
- Kemudian bakar pada suhu 170'.. apabila nampak brownise nk membukit.. turunkan suhu kepada 150'.. bakar hingga nampak kulit tart masak....
- SELAMAT MENCUBA... **PASTIKAN KITA CUCUK DAHULU KULIT TART DIDALAM SEBELUM MENUANG ADUNAN BROWNISE YE.. INI UNTUK MENGELAK KITA PUNYA BROWNISE TURUN APABILA DH MASAK....
Begitulah pembahasan Tart Brownies terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa artikel situs ini bermanfaat suport kami dengan cara bagikan postingan artikel website ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain, atau bisa juga menandai halaman blog ini,konten ini dikelompokkan ke dalam kategori Tart Brownies.
Comments
Post a Comment