Resep Donut Gebu

Donut Gebu ~ memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita, salah satunya sobat. Mereka memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Next adalah gambar mengenai Donut Gebu yang dapat sobat jadikan ide. Mashed Potato Doughnut Gebu Macam Jual Di Bakeri. Hari ni nak kongsi resipi buat donut yang gebu dan cantik kejadiannya. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu, kan?

Donut Gebu Terpandang Donut Gebu tradisional yang ditulis oleh Norashikin di SINI. Saya tertarik dengan apa yang ditulis, donut "dijamin gebu sampai esok". Donut yang lembut dan gebu, menggunakan kentang sebagai bahan pelembut semulajadi. kamu dapat membuat Donut Gebu manfaatkan 8 bahan 4 langkah. Inilah langkah-langkah untuk membuatnya.

Bahan-bahan untuk memasak Donut Gebu

  1. Silahkan sobat siapkan 400 gm tepung gandum.
  2. Sediakan 1 cawan air.
  3. Kamu membutuhkan 1/4 sudu kecil garam.
  4. Kamu perlu 1 sudu kecil gula.
  5. Silahkan kamu persiapkan 1 sudu besar susu pekat.
  6. Kamu butuh 2 sudu kecil Yis.
  7. Sediakan juga 1 sudu besar margerin.
  8. Anda Memerlukan Sedikit gula kastor untuk digaul bersama donut.

Che Nom sukan nak kongsi cara-cara penyediaan dengan anda semua sebab. Resipi Donut Gebu Sedap Dan Wangi. Kak Sue olah ikut bahan yang ada di dapur. Bagi penggemar donut, anda boleh mencuba resepi Donut Gebu ini.

Intruksi cara memasak Donut Gebu

  1. Masukkan marjerin, gula, yos, garam, susu pekat dan tepung ke dalam mangkuk. Jika ada mixer, jika tiada boleh uli guna tangan. Putar sebati dahulu. Masukkan air sedikit demi sedikit.
  2. Putar selama 10 minit speed 2. Jika uli, uli sehingga doh menjadi licin. Letakkan air sedikit jika keras. Sudah siap, rehatkan selama 45 minit dan doh akan menjadi kembang 2 kali ganda..
  3. Letakkan sedikit tepung diatas pelapik, supaya tidak melekat, keluar kan doh. Uli doh agak dalam 1/4 inci dan tekap 2 inci besar. Ikut besar mana citarasa masing2. Pastikan Letak tepung di dalam dulang untuk meletakkan doh yang telah ditekap supaya tidak melekat. Rehatkan lagi selama 15 minit dan sedia untuk digoreng. Pastikan minyak cukup panas sebelum mengoreng..
  4. Goreng bahagian bawah sehingga keemasan baru lah diterbalikkan ke permukaan atas kerana jika selalu diterbalikkan permukaan tidak menjadi licin. Setelah warna keemasan angkat dan tos. Kemudian gaulkan dengan gula kastor. Siap boleh dihidangkan..

Teksturnya sangat lembut dan sedap dimakan jika dicelupkan di dalam coklat glaze. Boleh juga jika disalut dengan gula halus sahaja. Hari ni jerebu kat penang dah makin teruk. Daripada resepi donut gebu biasa ,ditambah menarikkan dengan donut coklat sampai ada yang ubah menjadi donut cheese, semua tetap menjadi pilihan. Tapi apa jua benda yang diletak atas tu, ianya.

Begitulah pembahasan Donut Gebu terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport saya dengan cara share postingan artikel website ini ke akun sosial media yang kamu punya seperti facebook, instagram dan lain-lain, atau bisa juga mem-bookmark halaman website ini,postingan ini dikelompokkan ke dalam kategori Donut Gebu.

Comments

Popular posts from this blog

Wisata Madiun

Wisata Cibubur

Tempat Wisata Nearby