Resep Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu

Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita, salah satunya kalian. Mereka memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. Selanjutnya adalah gambar mengenai Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu yang bisa sobat jadikan contoh.

Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu anda sanggup memasak Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu mengfungsikan 15 bahan 7 langkah. Inilah cara anda untuk membuatnya.

Bumbu dan bahan untuk memasak Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu

  1. Anda Memerlukan roti.
  2. Siapkan juga 1 pek Bread Mix/Bread, Batter & Beyond (365g tepung dan 7g yis).
  3. Kamu siapin 1 sudu besar minyak.
  4. Sediakan juga 1 sudu kecil cuka epal.
  5. Anda perlu 1 sudu kecil serbuk bawang putih.
  6. Sediakan juga 1/4 cawan nutritional yeast.
  7. Siapkan juga 1/2 sudu kecil garam (sekiranya mahu lebih masin).
  8. Anda Memerlukan 3 biji telur tanpa antibiotik.
  9. Kamu butuh 160 g (160 ml) air suam.
  10. Persiapkan 1 sudu kecil Italian Mix Herbs.
  11. Silahkan kamu persiapkan sapuan atas.
  12. Kamu butuh 1/2 cawan minyak zaitun.
  13. Sediakan 1-2 ulas bawang putih dicincang halus.
  14. Anda butuh 1 cubit garam.
  15. Silahkan kamu siapkan 1/2 sudu kecil serbuk daun parsli.

Intruksi cara membuat Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu

  1. Masukkan kesemua bahan kering termasuk yis ke dalam mangkuk besar. Aduk sebati..
  2. Masukkan 3 biji telur (lebih kurang 145-150g berat telur tanpa kulit), minyak dan cuka epal. Masukkan air sedikit demi sedikit dan kacau menggunakan whisk sehingga adunan sebati..
  3. Biarkan seketika adunan sehingga mengental dan boleh diuli. Sapukan minyak pada tangan, ambil 50g doh dan bentukkan memanjang. Nak bentukkan jadi buns pun boleh. Susun di atas dulang pembakar yang telah dilapik kertas pembakar dan disapu minyak. Jarakkan susunan. Ulang sehingga adunan habis..
  4. Biarkan doh mengembang 30-50 minit..
  5. Sementara menunggu doh mengembang, bancuh bahan-bahan untuk minyak sapuan atas..
  6. Panaskan oven 180'C. Sapukan minyak sapuan pada permukaan setiap doh. Bakar selama 20-25 minit atau sehingga kekuningan..
  7. Sedia dihidang bersama sos keju atau marinara..

Begitulah pembahasan Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu terima kasih atas kunjungannya, jika dirasa postingan blog ini bermanfaat suport kami dengan cara share postingan artikel website ini ke akun sosial media favorit kamu seperti facebook, instagram dan lain-lain, atau bisa juga mem-bookmark halaman blog ini,konten ini dikelompokkan ke dalam kategori Jejari Roti (Breadstick) Tanpa Gluten Tanpa Tenusu.

Comments

Popular posts from this blog

Wisata Madiun

Wisata Cibubur

Area Wisata Jakarta